“Emoties worden vaak vergeten door de bedrijfsleiding. Zij richten zich op harde cijfers, waardoor zachte psychologische factoren tijdens ingrijpende reorganisaties ondergesneeuwd raken”. Frank Belschak, faculteit Economie en bedrijfskunde, UvA (Amsterdam) in NRC Handelsblad, 22 december 2017.

'Het belang van transitiemanagement en waarom we het niet doen'

In nagenoeg iedere organisatie wordt in hoog tempo veranderd en gereorganiseerd. De nadruk ligt voor het overgrote deel op het primaire proces: de te halen doelen (bovenstroom) en niet of voor een klein deel op de mens (onderstroom). De vraag is of een verandering zo echt slaagt. Wij denken van niet. Transitiemanagement is noodzakelijk voor een werkelijke en duurzame verandering én goed voor het bedrijf. Wij hebben ervaren hoe het ook anders kan en dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.
In deze workshop nemen wij je mee in de wereld van transitiemanagement. Samen hebben we 34 jaar ervaring in Nederland en België met het begeleiden van organisaties in transitiemanagement.
 
De workshop gaat in op vragen als:
 
  • Waarom doen we het niet?
  • Waarom zouden we het juist wel moeten doen: de business case voor transitiemanagement
  • Hoe kom je tot werkelijke en duurzame veranderingen?
  • Wat is de rol van leiderschap?
  • Hoe houd je medewerkers gemotiveerd?
  • Hoe houd je balans tussen mens en resultaat?

En natuurlijk maken we de connectie met jouw eigen praktijk en krijg je transitiemanagement tools die je meteen kunt toepassen.


De workshop wordt gegeven door:


Cécile Osse (www.play4growth.be) is al 23 jaar actief als executive coach/trainer. Ze begeleidt zowel leidinggevenden in multinationals als directies van middelgrote en kleine bedrijven in het vormgeven en managen van change en transitieprocessen. Ze heeft speciale programma’s ontwikkeld voor groepen collega’s die geïmpacteerd zijn door een reorganisatie of ontslag. In haar Masterclasses Transitiemanagement leert ze HR professionals, directies van MKB en leidinggevenden uit grote organisaties succesvolle transities ontwerpen en implementeren. Je kunt succesvol reorganiseren met impact én empathie, is haar vaste overtuiging.


Angela Koolmees (www.angelakoolmees.nl) heeft ruimt 11 jaar ervaring als adviseur transitiemanagement in het bedrijfsleven. Ze heeft de afgelopen jaren binnen de financiële wereld een aantal grote reorganisaties begeleid, o.m. in samenwerking met Cécile.

Als  psycholoog, trainer en coach werkt Angela intensief samen met HR afdelingen, managers en medewerkers. Effectief omgaan met de onderstroom van veranderingsprocessen en met name afscheid nemen, rouw na (dreigend) baanverlies en het vinden en leven van je purpose, zijn thema’s die haar na aan het hart liggen.