Play4Growth Clinics

Relaties die Wérken!

2-daagse clinic

 

Waarom dit aanbod?

 

“Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestelt, ja das ist meine Welt und sonst gar nichts…”

Marlene Dietrich

 

Vanuit mijn professionele ervaring…

In mijn praktijk als coach in het internationale bedrijfsleven gaat het de laatste 15 jaar eigenlijk altijd over problematische relaties.

Mensen worstelen met de relatie met hun bazen: ze hebben moeite om écht op te komen voor zichzelf, voelen zich genegeerd of geïntimideerd. Mensen worstelen met de relaties met hun medewerkers: zijn bang mensen te demotiveren, boos of emotioneel te maken, als ze kritiek geven of bij onpopulaire beslissingen. Mensen worstelen met de relaties met hun collega’s: durven ze uit angst voor conflicten niet aan te spreken op niet nakomen van afspraken of storend gedrag. Gelukkig blijken ze door mijn aanpak wél de moed en juiste toon te vinden om hier écht iets in te veranderen.

Naast problematische werkrelaties, kwamen de afgelopen jaren steeds weer én steeds vaker de problemen in de privérelaties van mijn cliënten ter sprake. Mensen vragen me expliciet raad en hulp over lastige of taboeonderwerpen: bijv. behoefte hebben aan aandacht van verschillende mannen en hoe daar in een vaste relatie mee om te gaan, nooit zin in seks hebben in een vaste relatie, (verborgen) agressie in je relatie, altijd zorg en compassie hebben voor je partner maar jezelf daarin vergeten, alleen nog maar ‘manager’ zijn van je gezin…

Wanneer een coaching of trainingstraject al lang was afgelopen, kwamen ex-deelnemers me geregeld bedanken en vertellen dat ze door dit traject eindelijk de moed hadden gevonden om hun partner op dingen aan te spreken. Dat ze eindelijk in staat waren om zónder schuldgevoel tijd voor zichzelf te maken en eigen prioriteiten te stellen of eindelijk de stap hadden durven zetten om weg te gaan uit een situatie waarin ze al jaren doodongelukkig waren. En, naast alle groei die ik ze als leidinggevende al had zien maken, was ik eigenlijk, stiekem, vaak nog het blijst over díe stap…

In mijn aanpak ging ik zelf steeds explicieter de link leggen tussen de werk- en de privérelaties van mijn cliënten. Omdat ik merkte dat groei en ontwikkeling op het éne vlak onmiddellijk een positieve uitwerking had op het andere en vice versa.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring…

Als student Levensmiddelentechnologie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, was er één ding wat me eigenlijk veel meer interesseerde (en wakker deed liggen): relaties. Vriendschappen maar vooral liefdes. Dát was wat ik eigenlijk aan het (be-)studeren was. Dát was wat eigenlijk mijn passie was, dat was waar ik mee experimenteerde, met vallen en opstaan, brokken maakte en ze probeerde te lijmen. Mijn persoonlijke geworstel, mijn zoektocht hebben me nu, meer dan 25 jaar later, gebracht  bij een nieuwe, gelukkige en (ik denk) stabiele relatie. Maar, daar is heel wat aan vooraf gegaan…

De wijsheid die ik heb opgedaan, de ‘lessons learned’, in mijn professionele en privé-leven, die wil ik graag delen met andere zoekenden. Omdat ik geloof dat we allemaal recht hebben op relaties waarin we écht tot ons recht komen.

De tijd is rijp…

Vandaag is het zover: ik nodig je met hart en ziel uit voor een bijzondere 2-daagse. Voor een ontdekkingstocht langs de krochten van onze relaties, langs de pieken en de dalen, de zonsop- gangen en de fata morgana’s, de extases en de afknappers, de schone beloftes en de valse illusies. Om met recht én reden te durven zeggen: omdat ik het waard ben!

 

„Alles kan men in eenzaamheid verwerven, behalve mentale gezondheid“

Friedrich Nietzsche

 

Mogelijk ben je ook geneigd te zeggen: “Dat is voor mij te spannend, niet veilig, wie weet wie je daar tegenkomt, daar ga ik nooit mijn persoonlijke verhaal (durven) vertellen.”

Juist daarom…

Kun je nu eindelijk je stilzwijgen doorbreken. Biedt de kracht, de rijkdom, de hulp en de spiegel van de groep je een ervaring die je niet gauw meer vergeet en die je blijvend verandert. Bied ik je, als mens en professional, een omgeving waarin je écht jezelf kunt zijn. Juist daarom bepaal jij, na afloop van de vrijblijvende, telefonische intake of dit écht iets voor jou is.

Wat het je oplevert…

  • Je hebt méér duidelijkheid over je diepste wensen en verlangens en meer energie, moed en houvast om deze te verwezenlijken…
  • Je hebt méér zelfvertrouwen en zit beter in je vel.
  • Je bent doordrongen van het gevoel: Ik ben het waard om de liefde, steun, aanvaarding, acceptatie, de vrienden, het werk en de seks te vinden waar ik naar verlang.
  • Ik geloof en vertrouw dat het leven mij dit biedt, zonder dat ik hoef te weten hoe…

Voor wie bedoeld?

Deze 2-daagse is niet gericht op koppels, maar eerder op individuele deelnemers. We werken met een goede mix aan deelnemers: zowel mensen die komen voor privé-relaties als voor werk-relaties. Juist daardoor ervaren we de boeiende interactie tussen beiden!

Wat is de aanpak?

De filosofie en actiemethoden waarmee we werken, het Play4Growth-concept, is ontwikkeld vanuit het 20 jaar succesvol toepassen van deze methoden in diverse organisaties. Play4growth is ontstaan uit een combinatie van inzichten uit de leer- en leiderschapspsychologie. Het maakt gebruik van technieken uit ervaringsgericht leren, interactie- en psychodrama, organisatieopstellingen, roltraining en groepsdynamica.

Hoe het werkt?

De Play4Growth-aanpak brengt onze verborgen, psychologische denkpatronen als het ware tot leven. De ervaring in het spel voelt waarheidsgetrouw en is zelfs méér dan dat, want ook de emotionele barriere komt naar de oppervlakte. Dit levert je een helderder en realistischer beeld op van jezelf en je omgeving. Je wordt vrijer in je relaties met anderen, effectiever in je functioneren en in het bereiken van je doelen. Play4Growth beleef je niet vrijblijvend: door het dramatische karakter ontstaat een diepgaand leereffect dat lang beklijft. Teruggaan naar de situatie daarvóór zal echt heel moeilijk zijn. De groep biedt je steun, (h)erkenning en stimuleert je creativiteit. Spelervaring is niet vereist: in tegendeel: we nodigen je graag uit om spontaan te onderzoeken wat het spel je (op)brengt.

Praktisch:

De clinic vindt plaats op een unieke locatie: De Heerlijckyt van Elsmeren, te Geetbets

Data: voorjaars 2-daagse op 17 en 18 juni 2016

Kosten workshop:

  • voor particulieren € 350 excl. BTW
  • voor zelfstandigen en organisaties, met factuur € 550 excl. BTW
  • Kosten verblijf plm. € 210,- excl. BTW, 2-daags volledig verzorgd verblijf in éénpersoonskamer.
  • Het is ook mogelijk om met 2 of meer personen een kamer te delen, dan zijn de verblijfskosten lager.

Nadere informatie en aanmelding bij: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Of bel +32(0)473/83.29.89

 

Gun jij het jezelf!?