Learning Circles

… ontspannen, diepgaand en geïnspireerd leren met andere leidinggevenden…

Een nieuwe leervorm voor leidinggevenden

Ken je dit bij jezelf?

“Ik pak snel zaken over en zorg teveel voor mijn mensen, raak uitgeput en geïrriteerd, hoe stap ik uit dit patroon en zorg ik voor een betere energie-balans?”

“Ik ben teveel de spin in het web in mijn team, alle initiatieven moeten van mij komen. Hoe krijg ik mijn mensen uit hun comfortzone en ín de drivers-seat?”

“Hoe houd ik mijn mensen gemotiveerd ondanks aanhoudend hoge werkdruk en snelle veranderingen?”

“Ik zou graag meer concrete en eerlijke feedback willen, ik mis soms een klankbord van gelijkgestemden…”

“Ik heb soms het idee dat ik ‘maar wat doe’: hoe kan ik mijn aanpak checken…”

Dan zijn de Learning Circles écht iets voor jou!

Als leidinggevende ben je dag na dag 'in de running' met resultaten en met mensen. Allerhande problemen, veranderingen en uitdagingen vragen om een snelle en gepaste reactie. Er is vaak nauwelijks tijd om stil te staan en om te reflecteren. In de drukte van je werk gaan vele leermomenten ongewild voorbij.Veel leidinggevenden vragen zich dan ook wel eens af: ben ik nu wel goed bezig? Wat is"goed handelen" in deze concrete situatie en met deze medewerker? Zouden andere leidinggevenden zoiets ook meemaken en hoe zouden zij dit aanpakken? Of: ik zorg dan wel voor mijn medewerkers, maar waar kan ik zelf terecht voor voeding en inspiratie?

Precies dát is wat de Learning Circles je bieden: een gelegenheid om bij te tanken, op adem te komen, koers te bepalen, inspiratie op te doen en steun te ervaren. Om ‘vastgeroeste’ patronen te doorbreken en om opnieuw voeling te krijgen met je eigen energie en drive, ... om er daarna weer met pit tegenaan te gaan.

Download hier de PDF voor uitgebreide informatie.